dinsdag 4 april 2017

Speedy Dinsdag - Hoe een Speedmaster en Flightmaster belandde in David Bowie's album art

Speedy Dinsdag - Hoe een Speedmaster en Flightmaster belandde in David Bowie's album artGeplaatst door Paul Dezentjé op 
De binnenkant cover art van David Bowie Het concept-album Lodger (1979) bevat foto's van een Omega Speedmaster Professional en een Omega Flightmaster. Waarom is dat? Ze lijken niet aan de algemene postkaart ontwerp past, met een 'vallende' Bowie aan de voorkant. Designer Derek Boshier geeft enig inzicht in het ontwerpproces en verklaart de horloges.
David Bowie's Lodger, de laatste van de drie 'Berlijnse periode albums', is een conceptalbum over een dakloze reiziger, uitgebracht in mei 1979. Het kreeg veel minder druk enthousiasme dan voorgangers Low and Heroes, hoewel platenlabel RCA vergeleek het met Sgt . Peppers en ondanks hits DJ en Boys Keep Swinging. Lodger niet voldeed aan de hoge verwachtingen Bowie had met zijn eerdere werk te stellen. Toch werd het album goud in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
David Bowie's Lodger Album
vallend
Lodger heeft een gatefold cover - als een dubbel-album kunt u het openen. De buitenkant toont een briefkaart ontwerp die een foto van een 'vallende' David Bowie. De binnenkant toont een aantal foto's van mensen tot vaststelling van dood of levend, plus twee funky foto's van polshorloges. Alles tegen een achtergrond van een emmer water worden gegooid in een gootsteen. Iedereen die een eerste blik op de binnenkant van de gatefold neemt twee keer kijken naar de horloges, omdat ze gewoon niet lijken om het ontwerp te passen.
DavidBowieLodgerAlbum2
Ground Control naar Major Tom?
twee volle kleuren van schijnbaar gratis vliegen horloges: horloge fanatici zal een betere kijk op het horloge foto's te nemen.
Lodger album - Flightmaster en Speedmaster
Elke foto is genummerd. De Omega Speedmaster Professional heeft een 1 op de hoek; het beeld van de Omega Flightmaster een 3. Het is eye candy voor horloge liefhebbers, het tonen wijzerplaten, handen, knoppen, armbanden en materialen tot in detail. Maar wat doen ze in dit record cover art? Ze horen in een boek voor horloge liefhebbers en verzamelaars van juweliers, niet hier in Lodger ... Zou Bowie zoals horloges? Is hij niet altijd van tevoren, of zelfs buiten de tijd? Waarom specifiek deze twee horloges? Was de cover art designer een Omega-fan of nog beter: was David? Is het een knipoog naar de ruimte reizen, Ziggy Stardust en Major Tom - hetzij geestelijk - een knipoog naar het concept van de Hemel, goden en astronauten?
Voer Derek Boshier

ver más Reloj de la marca and Bell & Ross BR 01-94

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

horloges Rolex Day Date

horloges Zwitsers Rolex

horloges Hublot